Tilbage til oversigt Relatel Support

    Hvordan aktiverer jeg eSIM?

    Skrevet af Kundeservice

    • 19 jun. 2023

    Når du bliver mobilkunde hos Relatel, kan du vælge mellem et fysisk simkort og et eSIM. Det er især smart, hvis du gerne vil have to forskellige numre på samme mobil. Fx dit arbejdsnummer og dit privatnummer. Se herunder hvordan du bestiller og aktiverer et eSIM.

     

    Vælg eSIM, når du opretter en ny medarbejder

    • Log på app.relatel.dk -> Kontrolpanel -> Medarbejdere
    • Klik på "Ny medarbejder"
    • Vælg mobilpakke
    • Vælg om du vil flytte et nummer fra en anden udbyder, eller om du vil oprette et nyt Relatel-nummer
    • Vælg eSIM
    • Godkend bestillingen.

    Bestil esim når du opretter ny medarbejder hos Relatel

     

    Du kan også skifte fra et fysisk simkort til eSIM, hvis du allerede har et simkort fra Relatel. Se i vores supportartikel hvordan du skifter til eSIM. Husk at det koster 49,-, hvis du skifter simkort.

     

    Sådan aktiverer du eSIM

    OBS: Vi vil gerne give din virksomhed højest mulig sikkerhed, og derfor sender vi et fysisk brev med QR-koden til dit eSIM til din virksomheds adresse, når du opretter et nyt mobilnummer eller flytter et nummer til Relatel. Skifter du fra fysisk Relatel-simkort til eSIM, kan du aktivere det i kontrolpanelet med det samme.

     

    Metode 1:

    • Åbn det brev, du har fået med posten fra Relatel og scan QR-koden med kameraet på din smartphone. Hvis du ikke kan scanne koden, kan du indtaste den manuelt i stedet.
    • Indtast pinkoden til dit eSIM, som vi har sendt til dig på mail. Hvis vi ikke har din mail, så sender vi i stedet mailen til virksomhedens administrator, der også kan finde koderne på app.relatel.dk -> medarbejdere -> redigér medarbejder.
    • Nu er dit eSIM klar til brug.

    Metode 2:

    • Åbn Indstillinger på din mobil -> vælg Mobilnetværk eller Administration af simkort -> Tilføj mobilabonnement eller Tilføj eSIM.
    • Scan QR-koden fra det fysiske brev med din mobil.
    • Indtast pinkoden til dit eSIM, som vi har sendt til dig på mail. Hvis vi ikke har din mail, så sender vi i stedet mailen til virksomhedens administrator, der også kan finde koderne på app.relatel.dk -> medarbejdere -> redigér medarbejder.
    • Nu er dit eSIM klar til brug.

     

    Spørgsmål og svar

     

    Hvad er eSIM?

    eSIM er en digital version af det fysiske simkort, som du har siddende i din mobil. Det betyder egentlig "embedded sim", altså "indbygget simkort", og kan helt det samme som dit fysiske simkort.

     

    Hvem kan få eSIM?

    Alle med et mobilnummer fra Relatel. Uanset om du flytter dit nummer over fra en anden teleudbyder, eller om du vil oprette et nyt nummer til en medarbejder, så har du mulighed for at få eSIM hos Relatel.

     

    Virker eSIM til min mobil?

    Du skal være opmærksom på, om din mobil understøtter eSIM. Det kan du se i manualen til mobilen.

     

    Hvad koster eSIM?

    0 kr., hvis det er dit første simkort fra Relatel. Ellers koster det 49 kr. at skifte fra et fysisk simkort fra Relatel til et eSIM.

     

    Udløber QR-koden, hvis jeg ikke aktiverer den?

    Nej, der er ikke nogen udløbsdato på QR-koden.

     

    Kan jeg bruge QR-koden igen, hvis jeg får ny mobil?

    Nej, QR-koden virker kun én gang.

     

    Kan jeg bruge eSIM til mit smartwatch?

    Nej, denne type eSIM virker ikke med smartwatches. Men du kan godt købe abonnement til Apple Watch hos os - det bruger bare en anden type eSIM.