Relatels blog

  Tjekliste: Husk disse 4 ting inden juleferien

  Skrevet af Cæcilie Hansen

  • 2 dec. 2021
  • læsetid 4 min.

  Ser du frem til en velfortjent juleferie? Så husk at sikre dig, at dit telefonsystem informerer dine kunder bedst muligt, imens du nyder englesang og pebernødder.

  Vi har lavet en lille ferieguide med en tjekliste over de 4 vigtigste funktioner, du skal huske at ændre inden juleferien, så du undgår ubehagelige overraskelser når du er tilbage på telefonen.

   
  1. Indstil dine åbningstider
  Åbningstider sommerferie

  Frem for alt skal du huske at opdatere dine åbningstider, så dine kunder ikke ringer forgæves.

  Du kan bruge funktionen “undtagelser til åbningstider”, som vil erstatte den normale åbningstid i den valgte periode. På den måde undgår du, at skulle huske at lave dine åbningstider om igen, når ferien er forbi.

  Hvis I har lukket i helligdagene, kan du med et enkelt klik også indstille, at der skal være de samme åbningstider på helligdage som på søndage. Her skal du blot være opmærksom på, at d. 24. og 31. december ikke er helligdage. Så husk at tilføje dem som undtagelser, hvis I holder jule- og nytårslukket.

   
   
  2. Når medarbejderne er på ferie 
  Forstyr ikke på juleferie

  De medarbejdere der holder fri, undgår at blive forstyrret unødigt ved at indstille telefonen til “forstyr ikke”. Husk også at ændre status og indstille varighed for hvor længe du ikke vil forstyrres. Så får kollegaerne, der tager juletjansen nemt et overblik over, hvem der er til rådighed, og hvornår de er tilbage.

  Bonus-tip: Husk også at sætte autosvar med out-of-office på i mailsystemet og at markere i kalenderen hvornår du har fri, så dine kolleger kan se det.

   

   
  3. Henvendelser under ferien - hvem gør hvad?

  Aftal indbyrdes inden feriestarten, hvordan I vil håndtere henvendelser under ferien. Skal jeres kunder kunne lægge en besked på jeres hovednummer (og hvem følger så op på dem efter ferien?), eller skal der være et nødnummer, man kan ringe til? 

  Husk at informere kunden om, hvordan I er til rådighed i juleferien - fx gennem en telefonsvarerbesked.

  Husk også at indtale en feriehilsen på de personlige telefonsvarere, hvis medarbejderne har fri.

  I er altid velkomne til at ringe på 71 99 99 99 eller skrive til kundeservice@relatel.dk, hvis I har spørgsmål til f.eks. indstillingerne af telefonsvarerbeskeder eller åbningstider.

   


  4. Hvad siger I på velkomsthilsnen?
  Indtaling

  Tilpas den indtaling, som du benytter udenfor åbningstiden, så dine kunder bliver taget godt imod og bliver informeret om, at du holder lukket. Og husk at fortælle hvornår kunderne igen kan komme i kontakt med dig.

   

  Husk at du lige nu (og helt frem til og med den 31. december 2021) får 50 % rabat på professionelle danske indtalinger. Bestil indtalingerne her.

   

  Så kan du få tilpasset din virksomheds speaks til jeres juleferie-setup og holde fri med god samvittighed.

   

  Ved at følge ovennævnte tips ⤴️, kan du undgå grimme overraskelser efter juleferien og slippe for utilfredse kunder.

   

  Tilbage er der kun at sige:

  Rigtig god jul 🎅🏼

   
  Tilmeld dig Relatels nyhedsbrev

  Tips & tricks til erhvervstelefoni Giv god kundeservice