Hvordan fungerer Relatels desktop-app?

Skrevet af Sidsel Forchhammer
Nov 27, 2019 12:21:12 PM

Med Relatels desktop-app får du Relatel ned i din dock/startmenu og kan nemmere finde, besvare og omstille opkald. Desktop-app'en er især en fordel for dig, der laver mange Datakald.

Relatel har også smartphone-apps (til iPhone og Android).

Fordelene ved desktop-app'en:

• Slip for at bladre i faner for at finde Relatel: I stedet for at skulle finde/åbne Relatel i din browser, så trykker du nu på Relatel logoet i din dock.
  • Altid tændt: Du vil få alle notifikationer ind, når app'en er tændt, så du for alvor kan blive telefon-fri.
  • Brug headset-knap til at besvare opkald: Du kan nu bruge besvar-knappen på dit headset, hvis du benytter Jabra headset. Du kan selvfølgelig også stadig benytte besvar-knappen inde i app'en.
  • Slå forstyr ikke til/fra via dit Jabra headset.
  • Undgå usikkerhed: Hvis du udelukkende bruger Datakald, så modtager du alle opkald gennem desktop-app'en og risikerer ikke at lukke for dem (som du kan komme til i en browserfane).
  • Ring nemt til numre fra websider og andre apps: Desktop-app'en understøtter telefonilinks, hvilket betyder, at du fx kan trykke på et telefonnummer på en hjemmeside eller på en kontakt i Macs kontakt-app og så vil du ringe op fra din Relatel app.

Hvem kan bruge app'en?

Alle Relatel-brugere kan benytte app'en. Du behøver ikke have et særligt abonnement for at få adgang til den, men funktionaliteterne inde i app'en vil selvfølgelig afhænge af, hvilket abonnement, du har.

Systemkrav: macOS (10.11 og senere) eller Windows (8 og senere).

Hvordan downloader jeg app'en?

Du downloader den via disse links:

Mac: https://cdn.rela.tel/www/public/junotron/Relatel.dmg

Windows: https://cdn.rela.tel/www/public/junotron/Relatel%20Setup.exe

På Mac:

1. Åbn filen, du har hentet.

2. Nedenstående vindue vil dukke op. Træk det runde Relatel-ikon over i Applications-folderen. Appen kan nu startes som andre apps.

3. Når appen er startet, kan du trække ikonet ned i docken nederst på skærmen. Højreklik på ikonet i docken og vælge “Keep in Dock/Behold i Dock” under indstillinger.

TIP: Hvis du ønsker, at appen starter automatisk, kan du tilføje den under System Preferences/Systemindstillinger > Users & Groups/Brugere & Grupper > Login Items/Login-emner.

I Windows:

1. Hent installationsprogrammet, Relatel Setup.exe, der installerer programmet.

2. Du skal ikke svare på spørgsmål, men muligvis får du en sikkerhedsadvarsel fra Windows SmartScreen, og der vises knappen “Don’t Run”/”Kør ikke”. Klik “more info”/”mere info” og tjek, at udgiveren er Relatel ApS.

Tryk herefter trygt “Run anyway”/“Kør alligevel”.

null

3. Appen kan herefter startes fra Start-menuen.

Hvilke headsets er understøttede?
Du kan bruge alle typer headsets – men det er kun med Jabra USB-headsets, at du også kan benytte de knapper, der er på dit headset, til at besvare/afslutte opkald.

Se nedenstående link for at få en fuldstændig liste af understøttede Jabra-headsets: https://developer.jabra.com/site/global/sdks/web/documentation/index.gsp#TOC42

Hvordan opdaterer jeg app'en?
Opdateringer foregår automatisk. Når der kommer en ny version bliver den automatisk downloadet, og næste gang du starter appen, så er den opdateret.

Hvad sker der, når der kommer et opkald ind?
Du får en desktop-notifikation og der bliver spillet den samme ringelyd som i web-app'en.

Hvis du har et Jabra-headset, så vil det blinke og/eller afspille en ringelyd.

Får jeg opkald ind, hvis jeg har trykket “slut” på desktop-app’en?
Hvis du trykker “slut”, så får du ikke opkald ind via desktop-app’en og heller ikke notifikationer. Hvis du har minimeret/skjult desktop-app’en, så vil du stadig få en notifikation på computeren ved indgående kald.

Kommer der en lyd/advarsel ved opkald/chatbeskeder?
Der kommer desktop-notifikationer og de samme lyde som i webappen.

Er der nye features inde i selve app’en?
Ikke udover dem vi har beskrevet her: headset-understøttelse og telefonilinks.

Skal jeg stadig indstille computerens mikrofonindstillingerne ved Datakald?
Ja, du skal vælge hvilken mikrofon der skal benyttes til Datakald.

Kommer der også en app til smartphones, hvor man kan bruge Datakald?
Ja vi har lavet en app til iPhone.

Hvis du har spørgsmål til app'en, så er du som altid velkommen til at ringe til os på 71 99 99 99.

Relatel Mobil Relatel Omstilling Ny kunde Relatel Chat